fredag 18 mars 2011

Matnyttigt & Ewalie!


Vi blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss. Vetemjöl, stärkelse, vitt ris och socker får blodsockret att rusa och många utav oss har upplevt den efterföljande tröttheten som kommer bara någon timme senare, när blodsockret sjunker igen.
 
Glutenintolerans, celiaki, innebär att man inte tål gluten. Gluten finns i sädesslagen vete, råg och korn. De flesta glutenfria produkterna som finns på marknaden idag innehåller majs, stärkelse och vittrismjöl som ersätter vete, råg och korn. Majs, stärkelse och vitt ris har alla högt GI och kommer att påverka att blodsockerkurvan stiger snabbt, vilket ökar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, högt kolesterol och blodtryck. Läs hela pressmeddelandet här: http://www.matnyttig.se/artiklar/22-notiser/241-ewalie-ekologiskt-glutenfrit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar