torsdag 16 februari 2012

Matigare Ewalie

Vill du ha lite matigare Ewalie bröd i skidbacken eller i skidspåret. Blanda 1 GI brödmix = 11 muffins + 1 foccacia
Blanda brödmixen enligt anvisningen på paketet. Dela upp smeten i 11 muffinsformar och en ”liten” smord långpanna ca 20x30 cm till Foccacian.
Fyllningar till Muffins
- Ädelost och skinkstrimlor.
- Fetaost, soltorkade tomater, oliver och pesto.
- Bacon, chevre, valnötter och honung.
Om du väljer att göra en sort går det bra att blanda ingredienserna direkt i degen. Annars kan du trycka ner ingredienserna försiktigt i varje form. Om du använder pappersformar ställ de gärna i en muffinsplåt eller använd dubbla pappersformar så de jäser ”uppåt”.
Fyllning till Foccacia
Strimla ett paket bacon och lägg ovanpå degen, smula över chèvre, grädda i varmluftsugn 200 grader i 15 minuter. Ta ut formen och strö över valnötter och ringla honung över brödet. Grädda i ytterligare ca 2 minuter, var försiktig så att inte valnötterna bränns

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar