söndag 17 februari 2013

Glutenfri, GI, LCHF Semla

Till 6 stycken samvete semlor behöver du
50 gram smör
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 krm salt
3 ägg
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 ägg till pensling
5 dl vispad grädde
Lite florsocker till dekoration
Så här gör du: Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret, blanda alla torra ingredienser i en skål. Knäck äggen i en annan skål, blanda med yoghurten och häll i det smälta smöret. Häll i torrvarorna. Klicka upp 6 bullar på bakplåt som är täckte med bakplåtspapper. Pensla bullarna med ett vispat ägg. Grädda 30 minuter i ugnen. Låt bullarna svalna. Vispa grädden. Skär av "hatten", gröp ur bullarna. Mosa det urgröpta med mandelmassa och 2 dl vispad grädde. Klicka tillbaka "moset" i bullarna. Spritsa eller klicka vispad grädde ovan på bullen och sätt på "hatten". Pudra med lite florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar