tisdag 28 juni 2011

Storleken har betydelse



Vi lever i en värld där tillväxt står i fokus på
bekostnad av att vi själva växer – speciellt
runt midjan. Vi lockas med butikserbjudanden
och uppmanas att köpa två portioner
men betala för en. En barnpizza har blivit
lika stor som en vuxenpizza och denna har i
sin tur blivit lika stor som ett flygande tefat.
Dagens kanelbulle är lika stor som två kanelbullar
var när jag växte upp. Det handlar om
massproduktion till lägsta möjliga kostnad.
Transfetter, socker och smakförstärkare
piffar upp den industriellt processade maten
vi köper för att den ska vara ätlig, se aptitlig
ut och för att vi ska tro att det är till exempel
skinka, kyckling, vaniljglass och hemlagade
köttbullar med lingonsylt vi äter.
Texten är hämtad från Ewa Skiöldebrands bok "Säsongens mat"
http://www.icabokforlag.se/Bocker/Bokpresentationssida/?articleId=7383

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar