fredag 2 december 2011

2 advent GI Julsillar


Tomat och dillsill
4 personer
2 askar matjesfiléer
4 msk hackad rödlök
4 msk klippt dill
Lag
4 msk ättiksprit
4 msk rapsolja
3 dl råsocker
2 dl krossade tomater
1 tsk kryddpeppar
1 tsk svart peppar

Så här gör du: Blanda ingredienserna i lagen väl. Se till att råsockret smälter. Skär filéerna i bitar. Blanda ned dem i lagen med rödlöken och den klippta dillen.

Sill inläggning med äpple och dijonsenap
2 st matjessillfiléer
½ rött äpple
½ rödlök
1 tsk dijonsenap
1-2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
Salt och vitpeppar
Så här gör du: Skär filéerna i bitar och blanda ihop dem med de övriga ingredienserna.

Sill inläggningar med basilika och vitlök
2 st matjessillfiléer
1 kruka basilika
2 st vitlöksklyftor
½ msk flytande honung
1 lime, saften och rivet skal
En knivsudd cayenpeppar
2 dl turkisk yoghurt
Skär filéerna i bitar. Blanda ned dem i lagen med rödlöken och den klippta dillen.

Fänkålsill
2 st matjessillfiléer
1-2 dl gräddfil eller yoghurt
1 st fänkål, skär i bitar
1 lime, saften och rivet skal
Salt och peppar
Skär filéerna i bitar. Blanda ned dem i lagen med rödlöken och den klippta dillen.

Löksill
2 st matjesillfiléer
1 gul lök
10 kryddkornspeppar
1 lagerblad
3-4 dill kvistar
1 ½ dl vatten
5 msk ättiksprit
½ dl råsocker

Så här gör du:
Skär filéerna i bitar, 1-2 cm breda bitar. Skala och skär löken i skivor. Varva sill, lök, dillkvistar och pepparkorn i en glasburk. Koka upp vatten, ättika och socker. Låt lagen bli kall, häll den sedan över sillen i glasburken. Låt sillen stå i kylskåp minst ett dygn innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar