
Perfekta mellanmålet eller när du är på språng och behöver något i farten
1 påse Ewalie müsli
150 g torkade osvavlade aprikoser
50 g torkade fikon
1 msk flytande honung
2 msk råsocker
1 dl naturell yoghurt
2 äggvitor
100 g 70% choklad
Så här gör du:
Lägg de torkade aprikoseran och fikonen i blöt i minst två timmar. Mixa aprikoser och fikon för sig. Blanda sedan ihop Ewalie müsli och frukt till en jämn smet. Rör råsocker, honung, yoghurt och äggvitor i blandningen. Tryck ut smeten i en liten smord form gärna bröad med sesamfrö. Grädd i ugn 225 grader i 15 minuter. Bryt chokladen i bitar och lägg dem över den värma kakan. När de smälter brer du ut chokladen med en smörkniv. Ställ kakan i kylskåp så chokladen stelnar. Skär i bitar och ät som energibar eller med färska bär och vispad grädde till.
Det där ser ju supergott ut! Jag testade att göra erat knäcke igår, det var verkligen supergott!! Gudomligt gott med ekologisk jordnötssmör på!
SvaraRadera