energikakor, ca 20 st
Perfekta mellanmålet eller när du är på språng och behöver något i farten
1 påse Ewalie müsli
150 g torkade osvavlade aprikoser
50 g torkade fikon
1 msk flytande honung
2 msk råsocker
1 dl naturell yoghurt
2 äggvitor
100 g 70% choklad
Så här gör du:
Lägg de torkade aprikoseran och fikonen i blöt i minst två timmar. Mixa aprikoser och fikon för sig. Blanda sedan ihop Ewalie müsli och frukt till en jämn smet. Rör råsocker, honung, yoghurt och äggvitor i blandningen. Tryck ut smeten i en liten smord form gärna bröad med sesamfrö. Grädd i ugn 225 grader i 15 minuter. Bryt chokladen i bitar och lägg dem över den värma kakan. När de smälter brer du ut chokladen med en smörkniv. Ställ kakan i kylskåp så chokladen stelnar. Skär i bitar och ät som energibar eller med färska bär och vispad grädde till.
onsdag 28 mars 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det där ser ju supergott ut! Jag testade att göra erat knäcke igår, det var verkligen supergott!! Gudomligt gott med ekologisk jordnötssmör på!
SvaraRadera