onsdag 16 maj 2012

Bästa helgtipset

Morotskaka
8-10 bitar
4 dl Ewalie brödmix
2,5 dl rapsolja
3 ägg
4 dl rivna morötter
1 dl råsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl grovt hackade valnötter
Topping
2 dl färskost
1 dl Crème fraiche
1 tsk vaniljpulver
1 citron, rivet skal
2 morötter, rivna används till dekor
Så här gör du:Blanda Ewalies brödmix, bakpulver, kanel med olja, Vispa ägg och råsocker. Blanda ihop de torra varorna med äggvispet. Hacka valnötterna. Skala och riv morötterna. Blanda ned i smeten. Rör om ordentligt. Grädda i ugn på 200 grader i 40-45 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda färskost, crème fraiche, vaniljpulver och rivet citron skal i en skål. Bred blandningen över kakan. Dekorera med rivna eller svarvade morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar