Bjud på Ewas rödbettsoppa med chévre till middag idag så orkar vi hålla flåset uppe.
Rödbetsoppa med chévre och rostade valnötter
4 personer8 medelstora rödbetor
2 msk ekologisk lantbuljong
6-7 dl vatten
400 g chévre
8 msk hackade valnötter
salt och peppar
Så här gör du:Skala rödbetorna och skär dem i bitar. Lägg dem i en kastull tillsammans med buljongen. Koka rödbetorna mjuka i cirka 15-20 minuter beroende på hur stora bitarna är. Häll över rödbetorna och vattnet i en mixer med lock. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Vill du att soppan skall vara lösare, späd med vatten och värm på soppan innan du serverar den. Skär en centermeter tjock bit chévre och lägg i varje portion soppa, strö över valnötter som du hackat och rostat i en torr stekpanna.
4 personer8 medelstora rödbetor
2 msk ekologisk lantbuljong
6-7 dl vatten
400 g chévre
8 msk hackade valnötter
salt och peppar
Så här gör du:Skala rödbetorna och skär dem i bitar. Lägg dem i en kastull tillsammans med buljongen. Koka rödbetorna mjuka i cirka 15-20 minuter beroende på hur stora bitarna är. Häll över rödbetorna och vattnet i en mixer med lock. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Vill du att soppan skall vara lösare, späd med vatten och värm på soppan innan du serverar den. Skär en centermeter tjock bit chévre och lägg i varje portion soppa, strö över valnötter som du hackat och rostat i en torr stekpanna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar