fredag 27 mars 2009

Champange= GI bubbel


I just love it! Det känns så lyxigt att mingla runt med ett smalt högt glas i handen. Chamgpange gör det hela lite extra festligt på något märkligt sätt. Drycken står för det lilla extra, den står för fest, glädje och lyxiga stunder. Den godaste champagnen är torr. Det är en extra bonus för oss alla GI-anhängare, för torr champagne är lika med lägre sockerhalt.

På etiketten står det alltid hur torr (eller söt) champagnen är. Men det skrivs sällan ut när en champagne är Extra Brut. De tre champagner som på etiketten uppger att de är Extra Brut, finns i System-bolagets specialsortiment. Extra Brut är den champangen som är GI vänlig de andra kan bli lite för söta.
Tre Extra Brut
* Laurent-Perrier Ultra Brut(nr 87340)
* Marquis d'Estrand Extra Brut (nr 84548) 84548
* Mailly Grand Cru Extra Brut (nr 86917)
Champagne är en fantastisk dryck. Smakar gott, varje lite bubbla har sin speciella smak.
Ordet champagne missbrukas ofta som synonym för mousserande viner i allmänhet. Men det är endast det bubblande vinet från Frankrikes nordligaste vindistrikt, Champagne, som får kallas just champagne. Varför inte fira att vi byter till sommartid med ett glas champange i helgen. Skål, Ewa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar