tisdag 24 mars 2009

Tjejmiddag

Det är något alldeles speciellt med tjejmiddagar. Oavsett om man är tjej eller kille så får alla ett speciellt leende på läpparna när ordet tjejmiddag kommer på tal. Vi tjejer reagerar på ett visst sätt för att vi vet hur enormt trevliga och roliga dessa middagar är och killar för att de vet att deras respektive fruar, flickvänner kommer hem fulla av glädje och bubblar av skratt.
Nu har jag turen att som tjej bli inbjuden eller bjuda in till dessa fantastiska tjejträffar mellan varven men för er killar måste det kännas väldigt tråkigt att inte få delta på dessa tillställningar. På tjejmiddgar får man alla sina behov tillfredställda. Där avverkas de djupaste, mörkaste, klokaste, mest glädjande och värmaste samtalen. Och framför allt skrattas det hejdlöst. I helgen var jag på tjejmiddag. Vilken glädje. Vilken energi påfyllning. Ett gott skratt förlänger livet, sägs det. Vad gör då inte en tjejmiddag för hälsan? Jag måste ju bli minst tusen år.

Det är inte alls konstigt att du känner dig påfylld av energi och att det känns härligt i hela kroppen efter ett gott skratt. Medicinskt sker det saker i din kropp när du skrattar. Du engagerar många av dina inre organ tillsammans med stora muskelgrupper. Samtidigt sätts flera biokemiska processer igång som påverkar bland annat din egen produktion av endorfiner, kroppens eget glädjeämne. Andra hormoner utsöndras som stärker ditt immunförsvar. Ju mer du skrattar, desto bättre mår du. Barn skrattar mycket, men ju äldre vi blir avtar vår benägenhet att skratta. Så dumt! Vi borde istället skratta mer, för att bli piggare och friskare! Se till att skapa tillfällen till ett gott skratt t ex i möten med andra som får dig att skratta, bjud till tjej eller killmiddagar, se en rolig film, berätta en rolig historia. Det går att träna upp sig i konsten att skratta ofta. Du blir inte roligare än du gör dig.

Tankens skapande kraft. Du blir vad du tänker
Tänk SMART när du vill lyckas nå dina mål
Specifikt. Målet ska vara konkret och tydligt
Mätbart. Du ska kunna mäta förändringen från start till målgång
Angeläget. Du vill verkligen uppnå målet. Högt upp på prioriteringslistan.
Realistiskt. Det måste vara möjligt att nå målet.
Tidsbestämt. Sätt ett slutdatum när målet ska vara uppfyllt.

1 kommentar: