onsdag 13 maj 2009

Bergsärkargång i skafferiet


Jag var hemma hos en familj och rensade deras skafferi på icke GI-vänlig mat. Det här var vad de hade i skafferiet och som åkte i sopporna. Det mesta som syns på bilden innehåller mängder med socker, stärkelse och konstiga tillsatser som verken är bra för hälsan eller vikten. Dags för vår rensning av skafferiet för det väl så här det ser ut hos de flesta skulle jag tro. GI styla skafferiet med så "rena" råvaror som möjligt. Byt ut vetemjöl mot dinkelmjöl, vitt socker mot råsocker, vit pasta mot fullkornspasta, jasminris mot råris eller parboild ris, couscous mot quinoa och skippa allt vad hel och halvfabrikat heter och du har gjort en GI-makeover. Satsa på naturliga råvaror och du kommer bli piggare, lättare, gladare och minska risken att drabbas av en mängd vanliga livsstilsrelaterade sjukdomar. Ewa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar