måndag 11 maj 2009

Sjukhusmaten

Hur kan det var möjligt att det serveras så urdålig mat på sjukhusen runt om i landet. Urdålig mat var kanske att ta. Är det mat överhuvudtaget? Är det inte bara konsistensgivare och smakförstärkare som skall se ut som mat? Polyfosfat och potatisflingor andvänds för att binda in vatten i mat där man dragit ned på råvaran. Förtjockningsmedel som minskar aptiten tillsätts och smakförstärkare som misstänks orsaka huvudvärk, illamående och fetma tillsätts. De få grönsakerna är söderkokta och värmda till avsaknad av smak, vitaminer och antioxidanter. Det är väl när man är sjuk, försvagad och har minskat immunförsvar som man verkligen behöver boosta med bra näringsriktig kost? Med dagens sjukhusmat är chansen större att hälsan försämras än förbättras. Skamligt! Det är dags att ta ansvar för att vårda sjuka med fullvärdig sjukvård, vilket borde inkludera kost. På hugget, Ewa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar