fredag 14 oktober 2011

GI &glutenfri chokladkaka

Den här kakan är så god så den måste du göra om och om igen. Om inte annat för att uppfylla dina gästers önskemål!
Chokladkaka 8-10 bitar, gott med limeyoghurt
2 ägg
1 dl råsocker
100 g 70% choklad
100 g smör
Blandade nötter
Sesamfrö
Så här gör du:Smält choklad och smör i vattenbad. Vispa ägg och råsocer. Blanda ihop chokladsmeten med äggsmeten. Smörj en form med löstagbar botten, bröa med sesamfrö. Häll över smeten i fromen. Strö över nötterna. Grädda i 250 grader i 8-10minuter. Gott med vispgrädde och bär, t ex hallon. Eller limeyoghurt. Varning – ju mer chokladkaka man äter, desto mer vill man ha!
limeyoghurt
4 personer
3 dl turkisk yoghurt
2 limefrukter
1 msk honung
Så här gör du: Riv skalet av limefrukten ned i yoghurten, pressa ur limesaften och rör ihop tillsammans med
honungen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar