onsdag 10 juni 2009

Mina nio bästa GI-fettförbrännar tips

1. Om du vill rivstarta med GI-kost: slopa kolhydrater som ris, pasta och potatis helt. Fyll tallriken med färska och tillagade grönsaker och rikligt med protein från exempelvis lax, kyckling, ägg och keso. Protein ökar förbränningen med 30 procent.
2. Omättade fetter från fisk, skaldjur och vegetabilier som exempelvis avokado, nötter och olivolja, är nyttiga och kan hjälpa dig förbränna fett. Stek i smör, kokosfett eller rapsolja. Undvik konstgjorda fetter som transfetter.
3. Om du tränar konditions- och styrketräning behöver kroppen sunda kolhydrater. Skippa sockret, men ät gärna frukt. Välj fullkornsvarianter av bröd, ris och pasta och prova bönor, linser, kikärtor, bulgur och quinoa. Se till att fylla på med kolhydrater efter träningspass, exempelvis med fullkornssmörgås och frukt.
4. Ät regelbundet - frukost, lunch, middag och eventuellt ett eller två mellanmål. Kroppen behöver få bränsle kontinuerligt för att den ska "våga" släppa ifrån sig fett.
5. Se till att få ordentligt med lågintensiv motion som bränner fett, som promenader och cykling. En morgonpromenad före frukost är den allra bästa fettförbrännaren.
6. Boosta fettförbränningen med en kopp kaffe före morgonpromenaden.
7. Slösa med heta, fettförbrännande, kryddor som chili, vitlök och curry.
8. Stressa av. Stress ökar risken för bukfetma. Testa meditation och yoga, det hjälper dig slappna av och förbränna fett.
9. Håll koll på alkoholen. Öl, söta drinkar, söta viner och likörer innehåller mycket snabba kolhydrater. Uteslut helst alkohol helt om du vill gå ned i vikt snabbt. Annars: drick med måtta och välj torra viner och osötad alkohol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar