torsdag 29 april 2010

GI Morotskaka


GI Morotskaka
3 dl rapsolja
2 dl råsocker
4 ägg
5 dl dinkelmjöl
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
8 dl rivna morötter
3 dl hackade hasselnötter
2 dl torkade aprikoser
Sesamfrö till formen
Topping
300 färsk ost
1 dl creme frasih, 5 %
1 msk flytande honung

Så här gör du: Sätt ugnen 175 grader, Grädda i 60 minuter.
Smörj och bröa form med löstagbar botten med sesamfrö. Vispa ihop olja råsocker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör om. Vänd ned de rivna morötterna, hackade nötter och aprikoser skurna i bitar. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen. Rör ihop toppningen och bred den över kakan när den svalnat. Garnera med citronmeliss, bär, frukter eller nötkross.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar