fredag 30 april 2010

Omega-3 är likvsviktigt

Jag får ofta frågan om omega-3-fettsyror. Är det verkligen så bra som alla säger? Ja det är det om du väljer rätt sorts omega-3-fettsyror. Den med långa fettkedjor som t ex. finns i fet fisk som lax, strömning, makrill och sill. Omega-3- fettsyror är essentiell , vilket betyder att det är livsviktigt. Livsviktigt betyder precis vad ordet säger. Omega-3-fettsyrorna har en avgörande betydelse för hjärta, blodkärl och hela kroppens hälsa. De påverkar i högsta grad hjärnan och tankeverksamheten på olika sätt.
Välj just omega-3 fettsyror från fet fisk inte från växtriket som t ex spannmål eller oljor. När de står att pasta, margariner, bröd etc innehåller omega-3 är det omega-3 fettsyror med korta fettkedjor vilket inte har samma positiva effekter på hälsan. För att du skall få i dig samma mängd som en sillbit och det nyttiga omega-3 fettet ger behöver du äta 311 stycken knäckemackor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar