torsdag 1 april 2010

GI Påskkaka





Persikopaj
25 g mald mandel
1 dl havregryn
1,5 dl dinkelmjöl
2 msk råsocker
100 g smält smör
10-12 persikohalvor i sin egen juice alternativ färska persikor
1 msk honung
100 g 70% choklad

Så här gör du: Blanda ihop de torra ingredienserna med det smälta smöret. Tryck ut degen i en kakform med löstagbar botten. Grädda pajskalet i ugn 200 grader i15 minuter.
Mixa 8 halvor eller 4 persikor i mixer, landa i 1 msk flytande honung. Smält chokladen. Bred ut chokladen på det svalnade pajskalet och ställ i kylskåp tills chokladen stelnat. Täck pajskalet med persikohalvor, häll persikopurén runt om persikohalvorna. Grädda i ugn 175
grader i 30 minuter

Glada Påskkramar, Ewa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar